Top Ad unit 728 × 90

GTA V Hollywood'u solladı

Yılın en çok beklenen oyunlarından olan ve yapımını Rocstar Games’in üstlendiği Grand Theft Auto V, 17 Eylül’de piyasaya sürülecek. Oyun, yalnızca tarihin en pahalı oyunu değil, aynı zamanda eğlence sektörünün en pahalı ürünlerinden biri.
İskoçya’da yayınlanan ‘The Scotsman’ adlı gazeteye göre oyunun maliyeti 266 milyon dolar. Bu rakam enflasyona ayarlı ‘Karayip Korsanları: Dünyanın Sonu’ dışındaki tüm Hollywood filmlerinden pahalı.
GTA V’in maliyetine en çok yaklaşan oyunun ise 200 milyon dolara mâl olduğu söylenen ve yapımı altı yıl süren ‘ Star Wars : The Old Republic’ olduğu düşünülüyor.

Diğer en pahalı oyunlar ise:
-Red Dead Redemption: 80-100 milyon dolar
-Disney Infinity: 100+ milyon dolar
-Grand Theft Auto IV: 100 milyon dolar

Geçen yıl değeri 67 milyar dolara ulaşan oyun sektörü dikkate alındığında GTA V’in maliyeti şaşırtıcı değil. Önümüzdeki dört yıl içinde ise sektörün değerinin 82 milyar dolara ulaşması bekleniyor.
Rockstar Games’in yıl sonuna kadar GTA V satışlarından beklediği gelir 1 milyar dolar. 1 milyar dolara yalnızca GTA V’in değil, başka oyunların da ulaşması bekleniyor. ‘Call of Duty’ serisinin son iki oyunu da kısa bir süre içinde 1 milyar dolardan fazla gelir elde etmişti. Geçen yıl ‘Call of Duty: Black Ops II’ piyasaya çıkışından 15 gün sonra 1 milyar dolarlık satışa ulaşmıştı. ‘Call of Duty: Modern Warfare’in 1 milyar dolarlık satış yapması için ise 16 gün yeterli olmuştu.
James Cameron’ın gişeleri alt üst eden filmi ‘ Avatar ’ ise 1 milyar dolarlık bilet satışına 17 günde ulaşabilmişti.
www.radikal.com.tr/ekonomi/gta_v_hollywoodu_solladi-1150135
GTA V Hollywood'u solladı Reviewed by Unknown on 13:34 Rating: 5
All Rights Reserved by GTA Full indir - GTA Serilerini full indir © 2014 - 2015

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.